Posted on

Как да изберем входна врата?

Как да изберем входна врата?

Знаете ли, че входната Ви врата може да намали разходите за отопление?

Шумо- и топлоизолацията, характерни за блиндираните входни врати, могат да Ви спестят 10% от разходите за отопление. Това е един от най-важните аспекти при избора Ви на входна врата.

Материалите от значение ли са?

Една от най-важните характеристики на входните врати са материалите и тяхната здравина и устойчивост. Ако желаете входна врата за открити пространства, препоръчително е да си потърсите такава с UV защита, която ще Ви гарантира защита срещу неблагоприятните климатични и атмосферни условия.

Как да изберете цвета и дизайна?

Цвета на входната врата е важен за визията на дома Ви, както отвътре, така и отвън. Вратата може да бъде съчетана с цвета на интериорните врати и/или този на дограмата, но е препоръчително да се различава от цветовете на пода и стените. В този ред на мисли, все по-модерно бива да се акцентира с входната врата, като се избира такава, която се различава изцяло от интериора на дома Ви.
Относно дизайна, дали вратата ще е с по-изчистен дизайн, или фрезована, зависи единствено от самите Вас и Вашите предпочитания.

Трябва ли да обърнете внимание на строителния отвор?

От голямо значение при изборът на врата е да съобразите с какъв отвор разполагате. Не всички жилища са еднакви и не всички строителни отвори за врати са „стандартни”. Ако имате колебания, най-добре би било да се консултирате със специалист.

Цената гарантира ли качество?

Трябва да знаете, че не винаги по-евтината врата е по-бюджетна. Важно е да се съобрази цената с качеството, тъй като често евтините врати могат да доведат до извънредни разходи за ремонт или дори подмяна.